Overmatig eten: welke effecten heeft dat op de huid?

Vertel me wat je eet, en ik vertel je wie je bent! We hebben dit gezegde allemaal wel eens gehoord en het is inderdaad geen geheim dat we zijn wat we eten en dat overdaad slecht is voor alles. Te veel eten kan net zo slecht zijn als te weinig eten.

Slechte eetgewoonten zijn een langzaam brandend vergif voor het lichaam. Helaas zijn de gevolgen vaak het eerst zichtbaar via de huid van ons gelaat omdat het lichaam moeite heeft om gifstoffen via de nieren en de darmen af te voeren.

OVERMATIG ALCOHOLGEBRUIK

Te veel alcohol drinken veroorzaakt een droge huid en kan leiden tot het ontstaan van fijne lijntjes rond de ogen en de nasolabiale plooien (lijnen tussen de neus en mondhoeken). Alcohol maakt ook de teint doffer en kan in sommige gevallen, als gevolg van de effecten op de lever, een gelige tint aan de huid geven.

EXCESS SUGAR

Overmatige consumptie van suiker kan een fenomeen veroorzaken dat eiwitglycatie wordt genoemd. Suiker bindt zich namelijk aan collageen en veroorzaakt de geleidelijke verstijving en afbraak ervan. Gevolgen? Het verschijnen van rimpels, verminderde genezing, verslapte huid…

OVERVLOED AAN ZUIVELPRODUCTEN

Bij mensen die geheel of gedeeltelijk intolerant zijn voor lactose, kan een teveel aan zuivelproducten ontstekingen veroorzaken die tot uiting komen in roodheid van de huid of plaatselijke bruine vlekken.


Bron: https://www.carepersonalbeauty.be/huidverzorging-voor-en-na-het-sporten/