Ooit al gedacht aan een herbruikbare make-up remover?

Een vrouw gebruikt ongeveer 6 wattenschijfjes per dag, dat is 180 per maand en meer dan 2000 per jaar! Reken zelf maar uit wat de milieu-impact van wegwerp wattenschijfjes is… het resultaat is niet bewonderenswaardig!

Momenteel ontvang je bij aankoop van twee Care Personal Beauty make-up removers een pakje van 8 herbruikbare make-up remover doekjes en een wasnetje. Een perfect moment om dit duurzaam alternatief eens uit te testen. 

WAT IS HERBRUIKBAAR KATOEN?

Je bent waarschijnlijk gewend aan wattenschijfjes voor eenmalig gebruik die je na het reinigen gewoon in de vuilnisbak gooit. Welnu, herbruikbaar katoen is, zoals de naam al zegt, een katoenen schijfje dat kan worden gebruikt zoals het traditioneel wattenschijfje en dezelfde functies vervult als het laatstgenoemde. Maar… je kan ze wassen waardoor je ze dus bijna onbeperkt kan gebruiken.

HOE GEBRUIK JE DE HERBRUIKBARE MAKE-UP REMOVER SCHIJFJES?

Doordrenk een wattenschijfje met Reset Micellair Water en/of Reset Cleansing Milk en reinig jouw ogen, lippen, gezicht en hals met ronddraaiende bewegingen totdat alle make-up is verwijderd. Doe het equivalent van één amandel op het herbruikbare wattenschijfje en breng het aan op jouw gezicht en hals. Jouw huid voelt nu fris aan dankzij de heilzame antioxidanten.

HOE ONDERHOUD IK DE HERBRUIKBARE MAKE-UP REMOVER PADS?

Spoel het katoenen schijfje na elk gebruik af met warm water om overtollige make-up te verwijderen. Plaats de make-up remover schijfjes in het bijgeleverde wasnetje en was ze in de machine op 40° of 60°. Laat drogen in de open lucht.

Kortom, het gebruik van herbruikbare pads vergt een kleine verandering in jouw skin care routine, maar het is een eenvoudig en nuttig gebaar voor de planeet. Dus waar wacht je nog op om over te stappen?


Bron: https://www.carepersonalbeauty.be/huidverzorging-voor-en-na-het-sporten/