Waarom heb ik verwijde poriën?

Verwijde poriën zijn een vaak terugkerend probleem, maar ze zijn niet desastreus! Door de juiste producten te gebruiken krijg je snel weer een gladde huidtextuur. We zoomen even in op dit kleine ‘complex’ van slechts een paar micrometer groot… 

WAT IS EEN VERWIJDE PORIE?

Poriën aan de oppervlakte van de huid zijn openingen waardoor de huid kan ademen en zweet en talg kan afvoeren. Ze bevinden zich altijd ter hoogte van een haarfollikel omdat het haar de huid van daaruit verlaat. Een normale porie is minder dan 60 micrometer groot, is de porie groter dan wordt ze als verwijdt beschouwd.

Er zijn veel oorzaken van verwijde poriën:

– Erfelijkheid

– Overtollig talg

– Ophoping van onzuiverheden en dode cellen

– Stress

– Vervuiling…

Als er niets wordt gedaan om de porie terug te vernauwen dan raakt deze verstopt en ontstaat er een zogenaamde wit of zwart puntje.

WAT KAN ER GEDAAN WORDEN?

Om dit probleem te verhelpen, is het nodig de poriën te ontstoppen en te vernauwen. Het is dus zeer belangrijk om de huid goed te reinigen en producten met een adstringerende (of ‘samentrekkende’) werking te gebruiken. Ontde hier een paar bondgenoten om van vergrote poriën af te komen :

  • Reset Cleansing Milk om jouw huid goed te reinigen.
  • Clear Purifying Mask voor een adstringerende en zuiverende werking.
  • Total Control Serum en P-Complex Crème om jouw poriën te verfijnen en de talgproductie te reguleren

Laatste tip voor onderweg: de Advanced Youth behandeling helpt ook om poriën te ontstoppen en te vernauwen, dus wacht niet langer en maak een afspraak!


Bron: https://www.carepersonalbeauty.be/huidverzorging-voor-en-na-het-sporten/